בניית אתרים בקלות - בניית אתר וורדפרס תוך חמש דקות
בניית אתר וורדפרס כיום היא תהליך קצר וקליל. במדריך זה נלמד כיצד להרשם לשרת האחסון Bluehost המגיע עם ממשק וורדפרס מובנה, ונדגים בעזרת תמונות וסרטונים כיצד ניתן להשלים את התהליך של בניית אתר וורדפרס בסיסי תוך 5 דקות.
וורדפרס
וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן פופולרית לאתרי אינטרנט. היא מורכבת ממאפיינים רבים ששווה לפרט עליהם, אך במדריך זה נתרכז בהצגת התהליך של בניית אתרים בוורדפרס בלבד.
במדריך נשתמש בשירותי האחסון של Bluehost המגיעים עם וורדפרס מותקן וכתובת דומיין. החבילה המינימלית של Bluehost עולה 2.95$ לחודש וניתנת לביטול בקלות תוך 3 ימים עם החזר מלא, או תוך 30 יום עם החזר כמעט מלא.
המחיר של בלוהוסט הוא 3.95$ לחודש מלינק זה הוא יעלה 2.95$
בניית אתר וורדפרס ושליטה בבסיס
Bluehost היא לא חברת האחסון הכי טובה בשוק אבל היא קלה לשימוש, זולה, ובכל מקרה במדריך זה נשתמש בה על מנת להראות איך בדקות בודדות אפשר להקים אתר וורדפרס ולשלוט בכל היסודות של מערכת ניהול התוכן לאתרים הגדולה בעולם.
Bluehost היא חברת האחסון הגדולה בעולם, היא זולה ועובדת בצורה מעולה. עם זאת, ג'טסרבר הישראלית או Siteground כנראה עדיפות עליה במכלול השיקולים. אך בשביל להתנסות בבניית אתרים בוורדפרס בקלות ובדקות ספורות, Bluehost עושה את העבודה.
הרשמה ל-Bluehost (סרטון בתחתית)
באתר של Bluehost לוחצים על הכפתור הכחול Get Started ובוחרים בחבילה הרצויה. הזולה ביותר מתאימה לאתר אחד ועולה 2.95$ לחודש ל-36 חודשים, וניתנת לביטול חינם ב-3 הימים הראשונים.
אחרי שבוחרים את החבילה הזולה, Bluehost מציע לבחור דומיין בחינם לשנה כחלק מהמחיר על האחסון. אין כתובות co.il אבל יש:
.com, .online, .site, .store, .blog, .net, .org, .info וכו'. כמובן בתנאי והכתובת פנויה. כלומר, שאף אחד עדיין לא קנה אותה.
בחירת כתובת דומיין בצד שמאל של המסך
בצד ימין של המסך נוכל לבחור בדומיין משלנו אם כבר יש לנו אחד, ואם אנחנו רוצים כרגע לדלג על שלב זה בתהליך ההרשמה (אפשר לחזור אליו בעתיד), נלחץ על I'll create my domain later בתחתית העמוד.
לאחר מכן מזינים פרטים אישיים: שם מלא, מדינה, כתובת, מייל. בוחרים את תקופת הזמן (המחיר קטן ככל שהתקופה ארוכה יותר), ומבטלים את הסימונים בתיבות שמתחת ל-Package Extras מלבד הסימון שבתיבה הראשונה Domain Privacy + Protection.
התיבות שצריכות להיות מסומנות - לסמן רק את הראשונה
הסיבה שאת Domain Privacy אנחנו כן רוצים היא שאם רוכשים דומיין כל אדם יכול לראות את הפרטים של בעלי הדומיין בחיפוש פשוט. אם נרשמים ללא Domain Privacy, הודים מתקשרים עם הצעות לשירותי בניית אתרים ועיצוב, שולחים הודעות בווטסאפ ומיילים. שווה לשלם דולר בחודש ולוותר על ההפרעות.
לאחר מכן מזינים פרטי אשראי ובוחרים סיסמא מורכבת: שמונה תווים לפחות עם אותיות קטנות, גדולות, מספרים וסימנים מיוחדים. לאחר מכן לוחצים על Skip חמש פעמים ואז בוחרים את שם האתר והתיאור שלו.
תבנית לאתר וורדפרס
המערכת של וורדפרס מאפשרת לבחור תבניות עם עיצוב מוכן ולהזין אותן לאתר בקליק. אפשר לבחור עיצוב חדש מהמון תבניות הקיימות ברשת, בין אם הן בחינם או בתשלום.
במדריך זה נשתמש בתבנית GeneratePress החינמית. היא תבנית מאוד נקייה, מהירה ומותאמת למובייל. הקסם שלה הוא ההתאמה לכמעט כל אתר, ולאתרי תוכן ובלוגים במיוחד.
בסרטון למטה אפשר לראות איך בוחרים את התבנית כחלק מההרשמה ל-Bluehost בלחיצת כפתור נוספת ישר אחרי שמזינים שם ותיאור לאתר.
מערכת הניהול של וורדפרס בעברית
לאחר שבוחרים תבנית פשוט לוחצים על Log in to WordPress ואתם בממשק של וורדפרס.
בתוך הממשק של וורדפרס נלחץ על Settings בתחתית התפריט, נגלול למטה ונבחר בעברית או כל שפת אם אחרת בתיבה Site Language. לוחצים על Save Changes בתחתית והמערכת של וורדפרס תוחלף לשפה הנבחרת.
כדי לראות איך האתר נראה לחצו על שם האתר בחלק העליון של האתר. הסרגל העליון הזה בתמונה מוצג גם באתר עצמו אבל רק אצלכם בתור מנהלים. משתמש רגיל לא יראה את סרגל זה.
סרטון יד ביד של התהליך מקוריין: הרשמה לבלוהוסט, בחירת דומיין, בחירת תבנית ושינוי השפה של וורדפרס לעברית.
00:00 בחירת חבילה ושם דומיין, 00:15 פרטים אישיים ותשלום, 1:08 יצירת חשבון והתחברות, 1:52 שם האתר ותיאור, 2:04 בחירת תבנית 2:22 שינוי שפה
עמודים, פוסטים וקטגוריות
התוכן בוורדפרס מתחלק בין עמודים לפוסטים. קטגוריות הן רק תיקיה המקבצת פוסטים מאותו הנושא.
בתבנית שבסרטון למטה אפשר לראות שעמודים חדשים מופיעים בחלק העליון בכל עמודי האתר. פוסטים מופיעים בעמוד הבית ומוצגים כרונולוגית, מהחדש לישן.
ביי לקרדיט של התבנית
הסממן האחרון של התבנית החינמית - הקרדיט בתחתית האתר. על יד העתקה והדבקה של השורות הבאות בוורדפרס הקרדיט ייעלם. אין מה לפחד מקצת קוד ויש הדגמה ברורה בסרטון בשתי לחיצות עכבר.
add_action( 'after_setup_theme', 'tu_remove_footer_area' ); function tu_remove_footer_area() { remove_action( 'generate_footer','generate_construct_footer' ); }
בסרטון: שינוי שם של עמוד, יצירת עמוד, יצירת פוסט, עריכת קטגוריה, והעלמת הקרדיט.
00:00 הקדמה, 00:18 עמודים, 1:53 פוסטים, 2:34 קטגוריות, 3:26 הסרת הקרדיט