חמישה סוגי אתרים והמערכות הדרושות לכל אתר
לכל אתר אינטרנט דרישות אחרות, במאמר התאמת האתר לצרכים מתוארות האפשרויות השונות להקמת אתרים בהתאם לשאיפות האתר והתקציב. מאמר זה מתייחס לחמישה סוגי אתרים שונים - מה הם אמורים לספק לגולש? מהן המערכות הדרושות?
1. אתרי תדמית
אתרי תדמית הם רוב האתרים באינטרנט: אתרים המפרטים על עסק קיים, על השירותים או המוצרים שהוא מספק, שעות פעילות, דרכים ליצירת קשר, סוג של כרטיס ביקור דיגטלי. אתרים אלו קלים להקמה ותחזוק שכן אין בהם הרבה מעבר.
באתר תדמית אין הרבה תוכן ולרוב יהיה קשה לקדם אותו משמעותית בגוגל והדגש יהיה על העיצוב ותדמית.
- אתרי תדמית יכולים להכיל גלריה וקטלוגים של מוצרים, מבלי למכור אונליין.
2. דפי נחיתה ומיני-סייט
דפי נחיתה הם עמודים שנועדו עבור קמפיינים ספציפיים ולרוב יקודמו על ידי פרסום ממומן במטרה לגרום לגולש לבצע פעולה כמו או השארת פרטים או רכישת מוצר.
מיני-סייט דומים מאוד לדף נחיתה ואפשר לומר שהם בעצם מספר דפי נחיתה מחוברים יחד. אתרים קטנים שנועדו לעסוק בעניין אחד עיקרי: מידע כללי, שאלות תשובות, יצירת קשר, השארת פרטים, רכישה.
כמו בדף נחיתה, מיני סייט יכול לשווק מוצר / שירות / אירוע. מיני סייט יכול להיות תחת אותה הכתובת (סאב דומיין) של אתר גדול ובעצם רק להראות כאתר שעוסק בעניין ספציפי.
דפי נחיתה ומיני סייטס אמורים לשים דגש על פעולת ההמרה: העיצוב והתוכן אמורים לגרום לגולש לבצע את הפעולה הרצויה.
3. אתרי תוכן ובלוגים
אתרי תוכן ובלוגים הם אתרים המכילים תוכן מקצועי בנושא האתר. אתרים אלו לרוב יפעלו במישור של קידום האתר בתוצאות החיפוש בגוגל.
כשמנועי החיפוש סורקים אתר הם למעשה סורקים את התוכן שבו, ומדרגים את האתר במיקום גבוה או נמוך בהתאם לאיכות התוכן, וכמות התוכן באתר סביב אותו הנושא.
היתרונות באתרי תוכן ובלוגים, מלבד היחסים המטיבים עם מנועי חיפוש בשל כמות התוכן, הוא שהגולשים יכולים לדעת את רמת המקצועיות של האתר בזכות התכנים.
בעבר נהוג היה להתייחס לבלוגים כאתר שמאחוריו אדם אחד. כיום, ההבדלים בין אתרי תוכן לבלוגים היטשטשו ובחו''ל בלוגים הינם עיסוק מקצועי בכתיבת תוכן.
4. חנות וירטואלית / E-commerce / מסחר אלקטרוני / אתר סחר
חנות וירטואלית היא אתר שהוא חנות ממנה ניתן לרכוש מוצרים. בעקרון זהו סוג האתר המורכב ביותר מבחינת מערכת הפעלה. מערכת לסליקת אשראי, קנייה מאובטחת, ניהול המוצרים.
חנות וירטואלית אמנם מורכבת יותר מאתר רגיל אך הקסם בה הוא חסכון העלויות והגדלת הרווחים: אין עלוית של כח אדם או שכירות, והעסק יכול לשרת לקוחות מכל מקום ובכל שעה.
- אתר לא חייב להיות רק מסוג אחד. אתר תדמית יכול להיות גם אתר תוכן ו/או חנות וירטואלית.
5. רשתות חברתיות, web 2.0 ופורטלים
web 2.0 הוא סוג אתרים פחות נפוץ, אתרים עם מעורבות גולשים: פורומים, אתרים להקמת בלוגים ואתרי מאמרים (למשל תפוז, מדיום), שיתוף קבצים, לוחות מודעות, רשתות חברתיות.
פורטלים הם אתרי תוכן גדולים מאוד שלרוב יכילו גם בלוגים, פורומים וטוקבקים. בארץ נהוג שפורטלים הם אתרי חדשות גדולים עם וידאו, מבזקים ותחומי עניין רבים.
איך כדאי לבנות כל אחד מהאתרים?
מערכות ניהול תוכן הן מערכות לניהול האתר שחוסכות התעסקות עם קוד, בכל פעם שמפרסמים או עורכים מאמר. מערכת ניהול התוכן הפופולרית בעולם היא WordPress.
בין אם רוצים לבנות אתר לבד או להשתמש במפתח אתרים, בסוף נתקל במערכת כלשהי לניהול תוכן. לצורך העניין גם Wix היא סוג של מערכת ניהול תוכן.
אתרי תדמית, דפי נחיתה ואתרי תוכן ובלוגים כדאי לפתח עם וורדפרס, מערכת ניהול התוכן הפשוטה והנפוצה ביותר. ניתן להזין אתר שלם בכמה לחיצות כפתור על ידי שימוש בתבניות מוכנות.
אתרי תדמית ודפי נחיתה שמחפשים עיצוב מגניב ושונה, יותר בוטיקי, לעיתים יעדיפו להשתמש ב-Wix, פלטפורמה לבניית אתרים שלא דורשת ידע בעיצוב או בבניית אתרים ומותאמת לציבור הרחב.
באתרי תוכן ובלוגים, בגלל "היחסים הצמודים" עם מנועי החיפוש, דרושה מערכת ניהול תוכן שתאפשר גישה לפרמטרים המשפיעים על מנועי החיפוש. וורדפרס היא מערכת כזאת, Wix פחות.
- Wix מאפשרת לקדם אתרי תוכן ובלוגים ואפשר להסתדר איתה - וורדפרס פשוט נפוצה יותר ולכן גם מותאמת יותר לקידום אורגני.
בשביל חנויות וירטואליות יש מערכות רבות. רבים משתמשים בשופיפיי, בוורדפרס בעזרת תוסף, או ב-Wix.
מה עם כל האפילאייט שלנו? וויקס, שופיפיי? מזינים כאן כמובן עכשיו/בעתיד
אתרי web 2.0 אפשר להקים עצמאית עם וורדפרס, אבל הם מורכבים יותר מאתרי תוכן או תדמית סטנדרטים. רשתות חברתיות ופורטלים כבר דורשות איש מקצוע ותהליך פיתוח ייחודי.